Desembre

La proposta del mes: Dunes

Aquest mes us convidem a llegir i comentar el premi llibreter d’enguany en la categoria de literatura infantil i juvenil. 

Dunes. Diari d’un altre estiude Muriel Villanueva, editat per Babulinka Books, perquè “la Duna torna un altre estiu per enganxar-te amb un nou diari, ple d’aventura, amistat, amor i valentia, i a la vegada per també donar consciència de l’ecologia i el boom immobiliari.” 

Dunes. Diari d’un altre estiu

Escriptor/a: VILLANUEVA, Muriel

Il·lustrador/a: Ferran Orta

Lloci any: Barcelona’2019

Editorial: Babulinka

 

Han passat dos anys des que la Duna va començar a escriure el seu diari. Ara té 14 anys. Ara s’entén millor a si mateixa, i al món potser. 

Però la seva amistat amb el Max ha madurat i els sentiments d’amor entre tots dos comencen a complicar-se. A la mare no hi ha qui la desenganxi del Manel, que a més té un fill petit que viurà a casa la Duna. I l’avi Ignasi s’ha enamorat. Per si tot això fos poc, l’esperit autèntic del poble està en perill: una empresa promotora vol canviar greument el preciós paisatge de Dunes. La colla baliga-balaga, però, hi tindrà molt a dir. I molt a fer! 

En aquest diari d’un altre estiu, Duna se n’adona que créixer implica entreveure la complexitat del món. Però també que l’actitud enfront de la vida pot marcar una gran diferencia en les conseqüències d’allò que ens passa i sentim. 

Muriel Villanueva (València, 1976) és escriptora, professora d’escriptura, llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i diplomada en Educació Musical. Ha publicat una vintena de títols per a totes les edats; hi destaquen les novel·les La gatera Rut Sense Hac. Ha estat traduïda a diverses llengües i ha merescut premis com el J.M. Casero de Novel·la Curta, el de la Crítica dels Escriptors Valencians, Les Talúries de Poesia i el Carlemany per al foment de la lectura. 

Ferran Orta, Riba-roja d’Ebre 1989. Format com a il·lustrador a cavall entre Tarragona (Escola d’Art i Disseny) i Barcelona (Escola de la Dona), on va cursar els seus estudis en il·lustració, àlbum il·lustrat i edicions personals. Ha dut a terme diversos projectes en l’àmbit editorial entre els quals destaquen “Duna. Diari d’un estiu” (Babulinka Books) i Groc i Rodó (Ed. Flamboyant). Ha col·laborat en diversos projectes solidaris entre els quals destaca “Humanitzem els hospitals”. Actualment desenvolupa la seva activitat com a il·lustrador en paral·lel a la de serigrafista tèxtil al Taller La Roda (Barcelona). La seva obra ha estat reconeguda en diversos premis. 

LA TROBADA : una sessió a la sala de plens!

Pandèmia, Prosicat, mesures Covid….paraules que des de fa un temps ens condicionen i ens fan reinventar.

Necessitavem un espai prou gran per poder-la fer i l’Ajuntament ens ha cedit la sala de plens.

Va ser una sessió d’aquelles que recordarem, d’aquelles que surts tenint la sensació d’haver passat una molt bona estona, d’haver gaudit d’una molt bona conversa. Una sessió on es van fer crítiques molt sinceres però sobretot va ser una trobada on va haver complicitats, respecte i ambient de confiança on poder expressar el que sentim i opinem.

«Dunes»és una novel·la que no ens va deixar indiferents. Tots ens hi vam sentir identificats en algun aspecte i ens va donar l’oportunitat de parlar de temes que ara, a l’entrada de l’adolescència, ens importen molt.

Moltes gràcies regidor de cultura per haver-nos fet sentir tan importants seient als llocs de les nostres autoritats!

Gràcies «Dunes» per donar-nos una conversa tan bonica!

I sobretot, gràcies Cyranos per ser tan crítics, tan sincers, tan brutals!