Febrer

Proposta del mes: PIPPI CALCESLLARGUES

Pippi Calcesllargues

Escriptor/a: LINDGREN, Astrid

Il·lustrador/a: Ingrid Vang Nyman

Traducció: Antoni Garcia Llorca
Lloc: Madrid

Editorial: Kókinos’2020

La Pippi Calcesllargues és coneguda i estimada a tot el món. Al llarg de diverses generacions, nens i grans s’han sentit captivats pel seu esperit independent, imaginatiu, generós i divertit. 

Aquest volum, en format àlbum, pretén introduir, recrear i apropar, als més petits, l’extraordinari personatge de la Pippi Calcesllargues, la nena més forta del món. 

L’Astrid Lindgren (1907-2002) va escriure alguns dels llibres infantils més memorables i la seva obra ha estat traduïda a més de vuitanta idiomes, des de l’àrab al zulú. 

L’Ingrid Vang Nyman (1916-1959) va il·lustrar nombroses obres de l’Astrid Lindgren i va ser la primera a dibuixar la Pippi. 


L’any 2020 la companyia Astrid Lindgren ha celebrat el 75 è aniversari de la Pippi i han volgut que SAVE THE CHILDREN s’unís a aquesta celebració. Quan l’autora, Astrid Lindgren, va escriure aquesta novel·la, la segona guerra mundial estava finalitzant i hi havia moltíssimes persones migrant. Avui en dia continuen havent molts migrants i sovint les nenes són les més vulnerables davant del riscos que s’enfronten. Per aquest motiu, la companyia Astrid Lindgren vol sensibilitzar i donar visibilitat a aquest problema a través de la campanya «Les Pippi d’avui».

L’Editorial Kokinos participa en aquesta iniciativa amb aquesta  nova edició de l’obra composta de tres llibres i un còmic amb les il·lustracions originals d’Ingrid Vang Nyman.